Nr 4/5 2017

Bamse nummer 4/5 kom ut den 21 mars, var 68 sidor lång och kostade 49 kronor. Innehållet var:
  • Ett ovanligt påskägg. Det är snart påsk vid Kullarna. Plötsligt kommer ett flygande påskägg påväg mot staden. Där hoppar en häxa fram för att påskhandla. Men hon lämnar sin katt i påskägget. Så när Brumma hittar påskägget och ger det till Pontus Kask som knackar på det hoppar det ut en katt som blir större och större... Hur ska dom kunna få in den i påskägget nu? (serie)
  • Sago-tävling. Kan du lista ut vilken av dom tre figurerna som inte är från en H.C Andersen bok? (pyssel/tävling)
  • Bamse och H.C Andersen. Bamse, Lille Skutt och Skalman ska åka bakåt i tiden för att hälsa på H.C Andersen. Men när dom knackar på hans dörr så är han på ett riktigt uselt humör han har nämlingen tandvärk. Som tur är finns Skalman som hjälper till och efter det får dom följa med till slottet för att få höra en berättelse, men på väg till slottet så händer det två saker som leder till två nya berättelser... (serie)
  • Bamses skola om H.C Andersen. Visste du att H.C Andersen föddes 1805 i Danmark? (fakta)
  • Lille Skutt som brevbärare. I tidningen får Lille Skutt se att dom söker efter brevbärare. Han går dit för jobbintervjun men den elake vargkusinen Bus-Olle vill visst också ha jobbet. Dom får varsin uppgift att lämna ett brev till en person den som hinner först tillbaka får jobbet. Men Bus-Olle spelar inte vid reglerna och direkt han får en chans så fuskar han så det blir nog inte lätt för Lille Skutt... (serie)
  • Magiska missförstånd. Lova ska börja i skolan men hon har ju aldrig gått i en skola så hon vet inte hur det är. Hon blir häpen när hon förstår att alla kan inte få samma poäng på ett prov, hon tycker det är orättvist. Och när dom får äcklig kålsoppa till lunch bestämmer hon för att förvandla den till vaniljglass. Någon som inte tycker det är så roligt är Frröken Fiffi... (serie)
 
Bamsekramar till er alla :)